DIETETYK
DO ZADAŃ DIETETYKA NALEŻY PRZYGOTOWYWANIE RÓŻNEGO RODZAJU JADŁOSPISÓW DLA LUDZI CHORYCH JAK I ZDROWYCH. DIETETYK PRZEPROWADZA TAKŻE KONTROLĘ ORGANOLEPTYCZNĄ JAK I LABORATORYJNĄ STOSOWANYCH SUROWCÓW I WARUNKÓW ICH PRZECHOWYWANIA. PROWADZI RÓWNIEŻ DOKUMENTACJĘ ROZLICZENIOWĄ PRODUKCJI , KTÓRA DOTYCZY PRZEDE WSZYSTKIM ILOŚCI WYPRODUKOWANYCH POTRAW ORAZ ICH WARTOŚCI KALORYCZNEJ, DBA O PRAWIDŁOWE I RACJONALNE ŻYWIENIE , SZCZEGÓLNIE W CZASIE CHOROBY I SPECJALNYCH STANACH ORGANIZMU LUDZKIEGO.
W PROGRAMIE NAUCZANIA ZNAJDUJĄ SIĘ NASTĘPUJĄCE PRZEDMIOTY :
1.ZARYS ANATOMII I FIZJOLOGII CZŁOWIEKA
2.ELEMENTY PEDAGOGIKI, PSYCHOLOGII I ETYKI.
3.PODSTAWY ŻYWIENIA CZŁOWIEKA.
4.TECHNOLOGIA Z TOWAROZNAWSTWEM.
5.DIETETYKA.
6.BIOCHEMICZNE PODSTAWY ŻYWIENIA.
7.PRACOWNIA ŻYWIENIA I DIETETYKI.
8. ZASADY OBSŁUGI KLIENTA.
OKRES NAUKI – 1 ROK ( 10 MIESIĘCY)
KOSZT NAUKI 149 ZŁ MIESIĘCZNIE