BARMAN
BARMAN PRZYGOTOWUJE,EKSPONUJE,WYDAJE I SERWUJE NAPOJE I WYROBY KULINARNE KONSUMENTOM. SPORZĄDZA I PRZYGOTOWUJE DANIA GORĄCE, PRZYSTAWKI, DESERY I NAPOJE Z ZASTOSOWANIEM RÓŻNYCH TECHNIK I NARZĘDZI WEDŁUG WŁASNYCH RECEPTUR BĄDŹ KRAJOWYCH CZY MIĘDZYNARODOWYCH.
PO UKOŃCZENIU ROCZNEJ SZKOŁY POLICEALNEJ MOŻNA PRACOWAĆ W BARACH,KLUBACH, HOTELACH I INNYCH PLACÓWKACH GASTRONOMICZNYCH.
W PROGRAMIE NAUCZANIA ZNAJDUJĄ SIĘ NASTĘPUJĄCE PRZEDMIOTY:
1.SYLWETKA BARMANA
2.ETYKA ZAWODU
3.SPRZĘT BAROWY ,NARZĘDZIA, AKCESORIA BAROWE ORAZ
ZASADY BHP.
4.ZARYS TECHNOLOGII I TOWAROZNAWSTWA NAPOI ALKOHOLOWYCH I BEZALKOHOLOWYCH.
5.WÓDKI CZYSTE, GATUNKOWE, WINA I PIWA
6.TECHNIKI MIESZANIA
7. TECHNIKI MIKSOWANIA
8.SZTUKA BARMAŃSKA
9. JĘZYK ANGIELSKI ZAWODOWY
OKRES NAUKI – 1 ROK ( 10 MIESIĘCY)
KOSZT NAUKI – 149 ZŁ MIESIĘCZNIE