BARMAN

BARMAN PRZYGOTOWUJE,EKSPONUJE,WYDAJE I SERWUJE NAPOJE I WYROBY KULINARNE  KONSUMENTOM. SPORZĄDZA I PRZYGOTOWUJE DANIA GORĄCE, PRZYSTAWKI, DESERY I NAPOJE  Z ZASTOSOWANIEM RÓŻNYCH  TECHNIK I NARZĘDZI  WEDŁUG WŁASNYCH  RECEPTUR BĄDŹ KRAJOWYCH CZY MIĘDZYNARODOWYCH.

PO UKOŃCZENIU ROCZNEJ SZKOŁY POLICEALNEJ  MOŻNA PRACOWAĆ W BARACH,KLUBACH, HOTELACH I INNYCH PLACÓWKACH GASTRONOMICZNYCH.

W PROGRAMIE NAUCZANIA ZNAJDUJĄ SIĘ NASTĘPUJĄCE PRZEDMIOTY:

1.SYLWETKA BARMANA

2.ETYKA ZAWODU

3.SPRZĘT BAROWY ,NARZĘDZIA, AKCESORIA BAROWE ORAZ

ZASADY BHP.

4.ZARYS TECHNOLOGII I TOWAROZNAWSTWA NAPOI          ALKOHOLOWYCH I BEZALKOHOLOWYCH.

5.WÓDKI CZYSTE, GATUNKOWE, WINA I PIWA

6.TECHNIKI MIESZANIA

7. TECHNIKI MIKSOWANIA

8.SZTUKA BARMAŃSKA

9. JĘZYK ANGIELSKI ZAWODOWY

 

OKRES NAUKI – 1 ROK ( 10 MIESIĘCY)

KOSZT NAUKI – 149 ZŁ MIESIĘCZNIE